Een mooi geheel in je interieur: zo doe je dat!
Fashion

Een mooi geheel in je interieur: zo doe je dat!

Sla een woontijdschrift open of zet een leuk woonprogramma op op tv en je ziet het al gelijk: verschillende interieurstijlen die allemaal perfect op elkaar aansluiten. En jij maar afvragen hoe je dat ook kan creëren. Want hoe creëer je nou zo’n tof ‘vt-wonen-huis’.. Wij geven je wat tips.

Moodboard als basis

In woonprogramma’s beginnen ze altijd met het maken van een moodboard. Zo worden de stijlen van de verschillende mensen in huis net wat duidelijker. Dus waarom begin jij ook niet met het maken van een moodboard. Zo kan je eenvoudig zien welke stijl nou echt bij je past. Het fijne is ook dat er vaak al gelijk een kleurenpalet ontstaat. Ga je voor een industrieel interieur? Dan zijn grijs, donkerblauw, zwart en bronstinten de kleuren die de basis vormen.

Ga je voor een Scandinavisch interieur? Dan zijn wittinten en pastelkleuren de kleuren die je veel terug gaat zien. Je kan je moodboard op papier maken, maar het kan natuurlijk ook via platformen zoals Pinterest. Zo kan je op elk moment en in elke woonwinkel je moodboard raadplegen om te zien of behang A of toch behang B beter past bij de stijl die jij wilt creëren.

Meubels kiezen

Meubels kosten natuurlijk best wat geld. Wat wij als Nederlanders heel goed kunnen, is het kiezen voor meubels die ‘altijd goed zijn’. Zou je een ander kleurtje op de muur willen toepassen of zelfs een hele andere woonstijl willen hanteren, zijn de meubels in ieder geval goed. Maar hoe ga je dan een mooi geheel creëren als de meubels niet goed bij je gewenste woonstijl passen? Durf uit die comfort zone te stappen en ga eens voor een stoere, robuuste bank en een salontafel met een grof tafelblad voor je industriële interieur.

Toch liever Scandinavisch? Ga eens wat vaker voor blauw of roze in plaats van alleen maar wit. Een lichtblauwe bank is niet alleen heel stijlvol en makkelijk te combineren, maar ook nog eens ontzettend hip!

De juiste accessoires kiezen

Alles valt of staat uiteindelijk met accessoires en de juiste details. Koop je een kast van de Ikea? Groot gelijk, want die kasten zijn heel fijn. Maar zou het niet leuk zijn als je die kastjes kan afwerken met leren handgrepen? Of met toffe kastgrepen die je bij de kringloop hebt gescoord? Geef een persoonlijke touch aan je meubels. Zo maak je pas echt een ‘thuis’ van je huis.